Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine EX-MEGA D.O.O. so sestavljeni v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije ter veljajo za vse uporabnike spletne trgovine. Splošni pogoji poslovanja določajo pogoje uporabe spletne trgovine EX-MEGA D.O.O., splošne pogoje nakupa preko spletne trgovine, varstvo osebnih podatkov ter druge pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika. Pogoji poslovanja se lahko kadarkoli dopolnijo z novimi določili, zato se kupcu predlaga, da jih prebere ob vsakem nakupu.

Upravljalec spletne trgovine je podjetje EX-MEGA d.o.o., Puterlejeva 18, 1000 Ljubljana, davčna številka: SI65967097, matična številka: 1519166, vpisana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, pod zaporedno številko vložka/opravilna številka 1/33099/00 (v nadaljevanju ponudnik).

Za vse informacije v zvezi s spletno trgovino pokličite na telefonsko številko +38615242148,  vsak delovni dan od ponedeljka do petka, od 8:00 do 15:00. Za pomoč in dodatne informacije je na voljo e-naslov info@exmega.si.

Z registracijo oziroma uporabo spletne trgovine podjetja EX-MEGA d.o.o., uporabnik sprejema te splošne pogoje poslovanja in potrjuje, da je z njimi seznanjen in se z njimi v celoti strinja.


1. Namen

Namen zapisanih splošnih pogojev poslovanja je jasno definirati prodajne pogoje med ponudnikom (EX-MEGA d.o.o.) in kupcem v spletni trgovini. Kot kupec se razume vsaka fizična ali pravna oseba, ki je opravila nakup preko spletne trgovine EX-MEGA D.O.O... Spletna trgovina EX-MEGA D.O.O. je namenjena fizičnim osebam in poslovnim uporabnikom. Spletno trgovino se lahko uporablja brez predhodne registracije v sistem. Poslovni uporabnik se v sistem registrirajo preko obrazca, s tem pridobi uporabniško ime in geslo, ki ga nedvoumno določata in povezujeta z vsemi podatki.

 

2. Registracija in prijava

Novi uporabnik se v spletni trgovini registrira tako, da klikne na povezavo "Prijavi se" in za tem gumb "Registracija". V naslednjem koraku vnese zahtevane podatke ter potrdi splošne pogoje poslovanja ter nato klikne na gumb "Potrdi". Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ponudnik ne odgovarja. Vsak kupec dovoli uporabo svojih osebnih podatkov za potrebe izpolnitve naročila in neposredno komunikacijo. Uporabnik na svoj elektronski naslov prejme potrdilo o uspešni registraciji. V primeru nestrinjanja s splošnimi pogoji poslovanja, registracija in nakup nista možna. Uporabnik, ki je že registriran, za prijavo v spletno trgovino vpiše le svoj elektronski naslov in geslo (obstoječi uporabnik). Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

 

3. Cene in blago

Vse navedene cene so v evrih in vključujejo DDV. EX-MEGA d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb cen ponujenega blaga brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila za artikle, ki so na zalogi. Za artikle, ki niso na zalogi si EX-MEGA d.o.o. pridržuje pravico do spremembe cene. V primeru, da je cena objavljena v spletni trgovini napačna oziroma se cena ponujenega blaga spremeni med obdelavo naročila, ponudnik kupcu omogoča odstop od nakupa. Znesek poštnine ni vštet v ceno izdelkov. Cene tako ne vsebujejo stroškov dostav. Stroški dostave so navedeni ob izračunu vrednosti naročila in naprej na računu. Strošek dostave na območju Republike Slovenije za naročila se zaračuna po veljavnem ceniku. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja oziroma lastnosti izdelka. Roki veljavnosti akcije, so navedeni ob akcijski ponudbi.

 

4. Naročilo

V spletni trgovini EX-MEGA D.O.O., lahko nakupujejo tako fizične kot pravne osebe. Uporabnik izbere želeni izdelek tako, da klikne na gumb »Dodaj v košarico«. Uporabnik lahko izbrane izdelke iz košarice odstrani ali poveča količino nakupa. Po zaključku nakupa uporabnik v polja vnese svoje osebne podatke, naslov kamor se naročilo dostavi, e-pošti naslov in kontaktni telefon, kamor bo kupec o pošiljki obveščen. Nadalje uporabnik izbere način plačila, kjer je na izbiro plačilo z gotovino ali kartico ob osebnem prevzemu, po povzetju, po predračunu, s kreditno kartico ali PayPal. Izbere tudi način dostave, kjer ima na izbiro osebni prevzem v našem podjetju ali dostavno službo (GLS, INTEREUROPA). V primeru, da je paket težji od 50kg in večjih dimenzij širina in dolžina večja od 50x100cm, dostavo vrši dostavna služba INTEREUROPA. Na koncu uporabnik potrdi, da se strinja s splošnimi pogoji poslovanja in nadaljujete s klikom na gumb "Oddajte naročilo". V primeru nestrinjanja s splošnimi pogoji poslovanja, nadaljevanje naročila ni možno.
Uporabnika v naslednjem koraku prejme opozorilo, da je bilo naročilo uspešno oddano. Uporabnik na elektronski naslov, ki ga je navedel ob registraciji s strani ponudnika prejme potrditev naročila. Ob prejemu naročenih izdelkov uporabnik prejme tudi podatke o naročilu v pisni obliki. Minimalni znesek naročila v naši spletni trgovini znaša 10 €.

 

5. Varnost nakupa

Ponudnik za prenose vseh podatkov spletnega nakupa uporablja certifikat SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili uporabnika. Uporabnik je sam odgovoren za dostop do svojega uporabniškega računa in bo tudi sam poskrbel za varovanje uporabniških podatkov in gesel. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov in odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

 

6. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vedno omogočil dostop do naslednjih informacij:

  • podatki o podjetju (naziv podjetja, naslov, davčna, matična številka in registrski podatki),

  • kontaktni podatki,

  • lastnosti blaga oz. storitev,

  • ceno blaga ali storitve, skupaj z DDV,

  • strošek dostave, v kolikor je vključen.


7. Plačilo

Uporabnik lahko izbira med načini plačila:

  • gotovina ali kartica (ob prevzemu ali po povzetju), plačilo z gotovino ali kartico se opravi ob prevzemu blaga, ko dostavna služba dostavi paket.

  • predračun, plačilo z nakazilom na TRR. Zaželeno je, da uporabnik o poravnanem predračun obvesti ponudnika, in sicer na elektronski naslov info@exmega.si. V kolikor uporabnik v roku 3 dnevih ne bo poravnal zneska po predračunu, bo naročilo stornirano in kot tako ne bo več upoštevano.

  • s kreditno kartico: MasterCard, Visa- Uporabnik v polje "Številka kreditne kartice" vnese številko kreditne kartice s katero želi plačati izbrano blago.

  • PayPal

   

8. Dostava in dobavni rok

Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku 2-5 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve naročila. Naročeni izdelki bodo dostavljeni preko dostavne službe. Pri paketih težjih od 50kg, paket dostavi takrat najbolj ugodna dostavna služba za nas in kupca. Praviloma se dostave vršijo v dopoldanskih urah. Pri načinu plačila po predračunu se blago odpošlje šele po prejemu nakazila na TRR ponudnika. V kolikor naročenega izdelka ni na zalogi, se uporabnika obvesti po elektronski pošti ali po telefonu. Uporabnik lahko v tem primeru odstopiti od naročila ali se skupaj s ponudnikom dogovori o podaljšanju roka dobave. Za naročila, kjer so artikli deloma na zalogi, se kontaktira uporabnika in na osnovi dogovora z uporabnikom se lahko odpremi delna dobava oz. se artikli dobavijo skupaj, ko je v celoti na zalogi. Poštnina se v takem primeru zaračuna le enkrat. V kolikor ponudnik pravočasno odpremi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca (npr. GLS, INTEREUROPA). Dostavni pogoji veljajo le za območje Republike Slovenije.

 

9. Garancija

Garancijo za izdelke ponudnik zagotavlja skladno z zakonodajo Republike Slovenije.

 

10. Reklamacija

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik lahko svoj odstop poda z nedvoumno izjavo, iz katere je jasen razlog za odstop od pogodbe in sicer po elektronski pošti na e-naslov info@exmega.si ali na naslov EX-MEGA d.o.o., Puterlejeva 18, 1000 Ljubljana.  Rok za vračilo začne teči naslednji dan po dnevu, ko je potrošnik blago prejel. Strošek, ki ga ima kupec pri odstopu od pogodbe, je strošek vračila blaga. Kupec mora blago vrniti ponudniku nemudoma po odstopu, najkasneje pa v štirinajstih (14) dneh od odstopa od pogodbe. Zgolj vračilo blaga v roku za odstop, ki mu ni priložena odstopna izjava, se ne šteje za odstop od pogodbe. Kupec mora blago vrniti ponudniku nepoškodovano, v nespremenjeni količini ter v originalni embalaži. Kupec mora izjavi priložiti kopijo računa in podatke o transakcijskemu računu, na katerega bo ponudnik lahko vrnil sredstva. Vračilo bo izvedeno najkasneje v roku štirinajst (14) dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. V zvezi s tem se uporabljajo zakonske določbe Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

 

11. Varstvo osebnih podatkov

Z registracijo v spletni trgovini EX-MEGA D.O.O., uporabnik dovoljuje, da sme podjetje EX-MEGA d.o.o., Puterlejeva 18, 1000 Ljubljana kot upravljavec zbirke osebnih podatkov posredovane osebne podatke uporabiti in obdelovati v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov ter z namenom, ki je določen v nadaljevanju.

Upravljavec obdeluje osebne podatke uporabnika, ki jih je le-ta vnesel v obrazec za registracijo (fizična oseba: ime, priimek, naslov, poštno številko, kraj, telefon ali GSM, elektronski naslov, geslo); pravna oseba: ime, priimek, telefon ali GSM, davčna številka, elektronski naslov, geslo). Prav tako pa se zbirajo tudi naslednji podatki: podatki o nakupih in obračunanih ugodnostih: datum nakupa, vrsta nakupa, vsebina nakupa, vrednost nakupa, način plačila. Ponudnik bo osebne podatke uporabil za potrebe izpolnitve naročila (izvajanje transakcije, izstavitev računa, dostava izdelka, vse v zvezi z naročilom) in ostalo z naročilom povezano in potrebno komunikacijo. V primeru morebitnih vprašanj v zvezi z varstvom osebnih podatkov, lahko uporabnik slednja posreduje na naslov EX-MEGA d.o.o., Puterlejeva 18, 1000 Ljubljana ali preko elektronske pošte ne e-naslov info@exmega.si. Ponudnik se obvezuje, da bo vse pridobljene osebne podatke kupca ter podatke o nakupih, navadah kupca uporabljal in hranil v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Ponudnik neposredno zbira informacije, ki jih kupci navedejo ob naročilu. Ponudnik teh informacij ne razkriva tretjim osebam oz. jih bo razkril tretjim osebam zgolj ob izpolnjenih pogojih iz Zakona o varstvu osebnih podatkov. Spletne strani za naročilo izdelkov ter prenosi so zaščiteni in ustrezno tehnično oz. elektronsko varovani. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega informacijskega sistema oz. elektronske naprave.

 

12. Piškotki

V spletni trgovini se uporabljajo: 

Politka spletnih piškotkov

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika: UPORABA PIŠKOTKOV NA NAŠI SPLETNI STRANINaša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko izključno za lastne potrebe razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete  s klikom na to povezavo .Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.Obvezni piškotkiTi piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, na primer obrazec za nagradno igro ipd.
Izvedbeni piškotki
Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani. Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani po tem ko ste dobili obvestilo o piškotkih se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.
Funkcionalni piškotki
Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka ali komentiranje na blogu. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.
Izbris piškotkov
Za izbris piškotkov naših partnerjev, ki delujejo na domeni "www.exmega.si" pritisnite na sledečo povezavo: Izbris piškotkovSprememba nastavitevZa spremembo nastavitev piškotkov pritisnite na sledečo povezavo: Nastavitve

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

Stran

_ga

Statistika ogledov spletne strani

2 leti

www.exmega.si

_gid

Statistika ogledov spletne strani

1 dan

www.exmega.si

_gat

Statistika ogledov spletne strani

10 minut

www.exmega.si

_gat_UA-58258569-1

Statistika ogledov spletne strani   

10 minut

www.exmega.si

cookiealert

Piškotek s katerim si stran zapomni vašo odločitev vezano na uporabo piškotkov

15 let

www.exmega.si

NID

Identifikator za Google nastavitve

6 mesecev

.google.com

NID

Identifikator za Google nastavitve

6 mesecev

.google.si

IDE

Piškotek služi Doubleclik usmerjenim/personliziranim reklamam.

6 mesecev

.doubleclick.net

1P_JAR

Statistika in konverzije

1 mesec

.google.si

CONSENT

Piškotek v katerem se hrani Vaše strinjanje z uporabo Googlovih storitev.

20 let

.google.si

PHPSESSID

Identifikacijski piškotek

Do konca seje

mf.platformax.com

session_sid

Sejni piškotek

Do konca seje

www.exmega.si

 13. Pogodba in arhiviranje pogodbe

Pogodba je sklenjena, ko ponudnik potrdi prejem naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na posredovani elektronski naslov. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku. 
Sklenjena pogodba med uporabnikom in prodajalcem ter kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja EX-MEGA d.o.o., Puterlejeva 18, 1000 Ljubljana. Uporabnik lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na: info@exmega.si.

 

14. Končne določbe

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko v vsakem trenutku, brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje poslovanja. O vsaki spremembi splošnih pogojev poslovanja, bo ponudnik na primeren način obvestil uporabnike. Za primeren način se šteje objava splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.exmega.si. Šteje se, da se uporabnik strinja s spremembo splošnih pogojev  poslovanja, če še naprej uporablja predmetni portal. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ugovori, pripombe, zahtevki, izjave in reklamacije lahko uporabnik pošlje po elektronski pošti na e-naslov info@exmega.si ali pisno na naslov: EX-MEGA d.o.o., Puterlejeva 18, 1000 Ljubljana. Reševanje ugovorov, pripomb, zahtevkom in reklamacij bo potekalo v skladu z določili veljavne zakonodaje. Za vse spore, ki izhajajo iz uporabe spletne trgovine in iz teh splošnih pogojev poslovanja, ki jih ponudnik in uporabnik ne bi mogla sporazumno rešiti, je pristojno sodišče v Ljubljani. 

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. EX-MEGA d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.EX-MEGA d.o.o.

Velja od 10.09.2020 do preklica