3D FILAMENTI

3D FILAMENTI
3D filamenti so izdelani iz visoko kvalitetnega surovega materiala z ozkimi tolerancami ± 0,05mm. 3D filamenti omogočajo natančno tiskanje in so kompatibilni z večino standardnih 3D tiskalnikov. Pakiranje v kolutih.
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

2 elementov

na stran
 1. 3D FILAMENTI

  ABS filament

  Nizko kot 49,41 € 40,50 €
  Dodaj na seznam želja
 2. 3D FILAMENTI

  PLA filament

  Nizko kot 49,41 € 40,50 €
  Dodaj na seznam želja
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

2 elementov

na stran

3D filamenti so namenjeni tiskanju s 3D tiskalniki

3D-tiskanje ali aditivna proizvodnja je postopek izdelave trirazsežnih trdnih objektov skoraj katere koli oblike iz digitalnega modela. 3D-tiskanje se doseže z uporabo aditivnega postopka, pri katerem se v različnih oblikah odlagajo zaporedne plasti materiala.

3D tiskanje v primerjavi s tradicionalnimi tehnikami strojne obdelave

3D-tiskanje se razlikuje od tradicionalnih proizvodnih tehnik, pri katerih se večinoma uporablja odstranjevanje materiala z metodami, kot sta rezanje ali vrtanje (subtrakcijski postopki). Tiskalnik materialov običajno izvaja procese 3D-tiskanja z uporabo digitalnih tehnologij. Od začetka 21. stoletja se je prodaja teh strojev močno povečala, njihova cena pa je močno padla. Tehnologija se uporablja za prototipizacijo in porazdeljeno proizvodnjo na področjih nakita, obutve, industrijskega oblikovanja, arhitekture, inženirstva in konstrukcije (AEC), avtomobilske, letalske in vesoljske industrije, dentalne in medicinske industrije, izobraževanja, geografskih informacijskih sistemov, gradbenega inženirstva in drugje.

3D tiskalniki lahko za tisk uporabljajo veliko različnih materialov (npr. guma, plastika, papir, poliuretanski materiali, kovine in podobno), izbira pa je odvisna od zmogljivosti in tipa tiskalnika. Polimer je v večini primerov topljiva plastika z ugodnimi lastnostmi za topljenje in hlajenje (najbolj razširjena uporaba je bioplastike PLA ali bolj vzdržljive plastike ABS, ki za uporabo potrebuje ogrevano posteljo za nanos. Na razpolago v naši ponudbi tudi drugi specialni 3D filament kot so PEEK, PA12, PPA. 3D tiskalnik filament med 3D tiskanjem vleče v ogrevano glavo (ang. extruder), kjer se filament stopi in skozi šobo nanese na tiskalno posteljo v plasteh do končnega izdelki.