TEFLON

Politetrafluoroetilen (PTFE) ali teflon je termoplastični polimer, ki je pri sobni temperaturi bele trdne snovi z gostoto približno 2200 kg/m3. Njegovo tališče je pri 327 °C. Pri temperaturah nad 650–700 °C se PTFE depolimerizira.

Polimer je sestavljen v celoti iz ogljika in fluora in je hidrofoben. PTFE se lahko uporablja kot nelepljiv premaz za ponve in drugo posodo. Je nereaktivna snov, deloma zaradi trdnosti vezi ogljik-fluor, zato se pogosto uporablja tudi kot premaz v cevovodih za reaktivne in jedke kemikalije.

Če se PTFE uporablja kot mazivo, zmanjšuje trenje, obrabo in porabo energije strojev. Ima enega najnižjih koeficientov trenja katere koli trdne snovi.

Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

3 elementov

na stran
 1. TEHNIČNA PLASTIKA

  TEFLON cev

  Nizko kot 11,10 € 9,10 €
  Dodaj na seznam želja
 2. TEHNIČNA PLASTIKA

  TEFLON palica

  Nizko kot 3,90 € 3,20 €
  Dodaj na seznam želja
 3. TEHNIČNA PLASTIKA

  TEFLON PTFE plošča

  Nizko kot 51,97 € 42,60 €
  Dodaj na seznam želja
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

3 elementov

na stran

Osnovnemu materialu PTFE se za boljše mehanske ali druge lastnosti dodaja grafit, steklena vlakna, ogljik in Bronza.

Glavne značilnosti plastike politetrafluoretilen - PTFE TEFLON

Visoka kemična odpornost, izredno dobre drsne lastnosti, dolgotrajna temperaturna uporaba do 260°C, material je samougasen (UL94 V-0), visoko UV odporen, ima nižja trdnost in trdota (z dodajanjem dodatkov se vrednosti izboljšajo).

Material je na razpolago tudi v polizdelkih kot so palice, plošče ali cevi. V okroglih palicah fi 4mm do fi 200mm in ploščah debeline 0,5mm do 60mm.

Uporaba plastike TEFLON PTFE je za izdelavo ohišja črpalk, ohišja filtrov, sedeži ventilov, rešetke, obloge rezervoarjev, visoko frekvenčni izolatorji, cevovodi, gonilniki črpalk, prevleke valjev, tesnila, drsni ležaji, drsne letve…