POLIETILENTEREFTALAT - PET

Polietilentereftalat se običajno skrajša PET, PETE ali zastareli PETP ali PET-P, je najpogostejša termoplastična polimerna smola iz družine poliestra.

Tehnična plastika PET – polietilentereftalat je konstrukcijska plastična masa, ki se uporablja predvsem tam, kjer se zahteva visoka dimenzijska obstojnost. Material ima dobre drsne in obrabne lastnosti, kakor tudi odlične termične lastnosti. Delovna temperatura materiala je od -20°C do +100°C.

Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

1 element

na stran
  1. TEHNIČNA PLASTIKA

    PET palica

    Nizko kot 2,56 € 2,10 €
    Dodaj na seznam želja
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

1 element

na stran

Komercialni nazivi plastike so Ertalyte, Hostadur…

Kakšne so lastnosti plastike PET - polietilentereftalat?

Oblikuje jih visoka trdnost , trdota, togost, visoka žilavost, nizka vpojnost vlage, dobre drsne lastnosti, visoka dimenzijska stabilnost, obstojnost proti obrabi, dobro drobljivi odrezki, dobre električno izolacijske lastnosti, dobro se lepi in vari, dobro se polira.

Uporaba plastike polietilentereftalat - PET

Uporablja se za izdelavo zobnikov, delov ohišja, nosilcev, distančnih letev, opornih obročev… Polietilentereftalat je tehnična plastika, ki se zaradi svoje robustnosti uporablja za izdelavo predmetov, ki se uporabljajo v zahtevnih aplikacijah, vključno z ležaji, deli bata, črpalkami, visokozmogljivimi stebri za tekočinsko kromatografijo, ventili kompresorskih plošč in izolacijo električnih kablov.

Polietilentereftalat je ena redkih plastičnih mas, združljivih z izjemno visokimi vakuumskimi aplikacijami, zaradi česar je primerna za vesoljsko, avtomobilsko, teletronsko in kemično industrijo.

Oblike, barve in dimenzije

Oblike polizdelkov so okrogle palice in plošče.

Barve so bela ali črna. Na voljo so okrogle palice fi 12mm do fi 200mm in plošče debeline 10mm do 80mm.