PEEK PLASTIKA

PEEK plastika je delno kristaliničena termoplastika z odličnimi mehanskimi in kemičnimi lastnostmi, ki se obdržijo pri visokih temperaturah.

Pogoji obdelave, ki se uporabljajo za oblikovanje PEEK plastike, lahko vplivajo na kristaliničnost in s tem na mehanske lastnosti. Toplotna prevodnost narašča skoraj linearno s temperaturo med sobno temperaturo in temperaturo solidusa. Je zelo odporna na termično razgradnjo, pa tudi na vplive organskega in vodnega okolja.

Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

2 elementov

na stran
 1. TEHNIČNA PLASTIKA

  PEEK palica

  Nizko kot 12,93 € 10,60 €
  Dodaj na seznam želja
 2. TEHNIČNA PLASTIKA

  PEEK plošča

  Nizko kot 117,36 € 96,20 €
  Dodaj na seznam želja
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

2 elementov

na stran

Komercialni nazivi plastike PEEK so Ketron, Hostatec, Ultrapek…

Kaj je plastika PEEK?

Visokotemperaturna tehnična plastika PEEK – poliarileterketon je visokotemperaturni specialni material z izjemno kombinacijo termičnih, mehanskih, kemijskih in električnih lastnosti. Delovna temperatura materiala je od -40°C do +260°C. PEEK velja za napreden biomaterial, ki se uporablja v medicinskih vsadkih, na primer za uporabo z magnetno resonanco z visoko ločljivostjo (MRI) za ustvarjanje delne nadomestne lobanje v nevrokirurških posegih.

Katere kvalitete plastike PEEK poznamo? PEEK brez dodatkov, PEEK z dodanimi steklenimi ali ogljikovimi vlakni (PEEK 30GF in PEEK 30 CF), modificirani PEEK-MOD z dodanim PTFE, grafitom in ogljikovimi vlakni).

Kakšne so lastnosti plastike PEEK?

Izredne mehanske lastnosti tudi pri visokih temperaturah, dolgotrajna uporaba pri temperaturi +260°C, odlična obstojnost na kemikalije, zelo dobre drsne lastnosti, dovoljen stik z živili, visoka odpornost pri energijsko močnih sevanjih.

Uporaba

Za zobnike, drsne letve, v letalski industriji, za drsne ležaje, puše…

V kakšnih oblikah je na razpolago plastika PEEK?

V okroglih palicah, ploščah in ceveh.

Barva

V natur in črni barvi.

Dimenzije

V okroglih palicah od fi 5mm do fi 200mm ter ploščah debeline od 5mm do 120mm.